Saku Õlletehas esitles viimase viie aasta kiireimat käibe kasvu

Annika Matson 01. september 2004, 00:00

Eesti suurima õlletootja teise kvartali käive kasvas veerandi võrra, 170,7 miljonile kroonile. Viimati kasvas käive kiiremini 1999. aastal, mil müük kosus aasta varasema perioodiga võrreldes kolmandiku võrra.

?Käivet on aidanud kasvatada karastusjoogid ja teised alkohoolsed joogid,? ütles Saku Õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel. Ta täpsustas, et õlleturg on kosunud veidi, muud joogid aga kasvavad protsentuaalselt kiiremini. ?Oleme oma positsiooni tugevdanud just karastusjookide turul,? märkis ta.

Kasum oli 15,5 miljonit krooni, mis mullusega võrreldes oli kolmandikuline langus, mille põhjustas dividendidelt makstav tulumaks. Mullu maksis Saku tulumaksu dividendidelt esimeses kvartalis, tänavu teises. Seekord läksid maksu alla kõik 40 mln krooni väärtuses välja makstud dividendid ja neilt tuli tulumaksu tasuda 14,05 mln krooni. Ilma tulumaksuta oleks Saku Õlletehase puhaskasum teises kvartalis olnud 29,7 mln krooni.

Kevadel teatas Saku Õlletehas, et nende eesmärk on müüa koostöös Sinebrychoffiga Soomes Saku Originaali kaks miljonit liitrit aastas ning lisaks veel teisi tooteid. ?Tulevikus võib see number suurem olla,? ütles eile Remmel. Teises kvartalis müüs Saku Sinebrychoffi vahendusel Soome 6,6 mln krooni eest tooteid. Esimese kvartali tulemustes veel Sinebrychoffi vahendusel müüki ei olnud. Saku on uuringute kohaselt üks tuntumaid Eesti kaubamärke Soomes.

Hansabank Marketsi analüütik Mihkel Torim soovitab Saku aktsiat jätkuvalt hoida, hinnasihiks on ta määranud 103,3 krooni. ?Käive oli kergelt ootustest kõrgem, kasum jällegi madalam, aga märkimisväärseid erinevusi ei olnud,? ütles Torim.

Teise kvartali käibeks ootas Hansabank Markets 161, ärikasumiks 31 ja puhaskasumiks 17 miljonit krooni.

Saku Õlletehase suurim eraisikust aktsionär Rain Lõhmus, kellele kuulub 250 000 aktsiat, oli esmapilgul tulemustega rahul. ?Halva klimaatilise poolaasta kohta head tulemused,? ütles ta ja lisas, et kasuminumber tegi siiski veidi murelikuks.

OÜ-le Reason Investments kuulub 23 200 Saku Õlletehase aktsiat. Anonüümsust palunud firma soomlasest omanik tõdes, et marginaal võiks olla parem. ?Saku Originaal on parim õllemaailmas,? on investor kindel. ?See on pikaajaline ja turvaline investeering, turvalisemat aktsiat on Eestist raske leida,? ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing