31. august 2004 kell 9:00

Saku Õlletehase käive kasvas 20 protsenti

Saku Õlletehase poolaasta käive kasvas 20 protsenti, 255,1 mln kroonile, teatas firma börsile.

Firma puhaskasum vähenes 2,3 protsenti, 16,06 mln kroonile. Saku õlletehase makstud tulumaks kahekordistus, ulatudes 14,05 mln kroonini.

Firma müüs koguseliselt I poolaastal 32,5 mln liitrit jooke, mida on 24 protsenti mullu samast perioodist enam. Käibe kasvu peamised allikad olid õlu ja muud alkohoolsed joogid, samuti kasvas karastusjookide müük.

Saku Õlletehase õllemüük siseturul tõusis 14% võrreldes eelnenud aastaga ning on seotud eelkõige uute toodete turule toomise, turistide ostude ning odavama kategooria plastikpakendis õllede mahu kasvuga.

Eesti õlleturu kogumaht kasvas 18 protsenti, 52,5 mln liitrile. Saku Õlletehase akumuleeritud turuosa moodustas 42,0 protsenti. Tugevat kasvu jätkasid ka siidriturg ja gin long dringi turg, mis suurenesid eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes vastavalt 50 protsenti ja 26 protsenti.

Hetkel kuum