Peeter Raidla • 31. august 2004 kell 11:18

Tervisekaitse sulges Pärnus Mandarini kiirsöögikoha

Tervisekaitsjad sulgesid hügieenireeglite rikkumise pärast ka Pärnus tegutseva Mandarini kiirsöögikoha, kirjutas PM Online viidates Raadio Pärnule.

Tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Agnes Jürgensi teatel on juba varem suletud Tartu Mandarinis puhkenud salmonellapuhangus praeguse seisuga teada vähemalt kümme haigestunut. Tõenäoliselt on nakatunuid veel, kuna paljud ei pöördu arsti poole ning kõik arstid pole veel jõudnud haigestunute kohta teateid saata.

Tallinnas tegutseb samuti mitu Mandarini söögikohta. Neis leidsid tervisekaitsjad möödunud nädalal pisipuudusi, mis ei takista söögikohtade edasi tegutsemist.

Lähiajal selgub praegu suletud Tartu söögikoha omanikele tehtava trahvi suurus.

Tartu Mandarini inspekteerinud tervisekaitseinspektorid tuvastasid, et toitlustuskoht oli must, toiduaineid säilitati valedel tingimustel, töötajatel puudus hügieenialane koolitus ning peaaegu pooled töötajad olid haigestunud salmonelloosi. Haigusesse nakatusid ka mitu söögikoha külastajat.

Hetkel kuum