EPL: Ministeerium võib SLK ühisfirmaga nõustuda

01. september 2004, 08:05

Kuigi majandusminister Meelis Atonen kinnitas, et Tallinna Sadama ja SLK ühisfirma ei saa teoks, tegi ministeerium eile selles suhtes järeleandmisi.

Eesti Päevalehe andmetel on majandusministeerium hakanud ühisfirma loomises nägema ainsat varianti, mis garanteeriks saarte parvlaevaühenduse tõrgeteta jätkumise 1. oktoobrist.

?Ühisfirma on üks alternatiiv,? kinnitas ministeeriumi kantsler Marika Priske pärast eile toimunud läbirääkimisi SLKga. ?Pole ühtegi asja, mis oleks iseenesest hea või halb, küsimus on vaid tingimustes,? lisas ta. Ka varem Atoneni hinnangul riigile kahjuliku kokkuleppe SLKga sõlminud Tallinna Sadamal võib edaspidistel läbirääkimistel Priske sõnul roll olla.

Samas alles möödunud nädalal käis Atonen välja kava sundida SLKd kui ministeeriumi tõlgenduses olulist vahendit ainuomavat ettevõtet jätkama saarte liinide operaatorina seadustest lähtuvalt. See kava on saanud palju kriitikat ning on ministeeriumile praegu pigem hädine kindluseta varuvariant juhuks, kui SLK peaks pahatahtlikult laevad seiskama.

Ministeeriumi ja SLK läbirääkimised jätkuvad täna. Arutusele tuleb alternatiivina veel ministeeriumi plaan pikendada SLK lepingut konkursita kahe aasta võrra. Lühiajalised lepingud SLKd aga ei huvita.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing