SL Õhtuleht augustis suurima reklaamikasvuga

Raimo Ülavere 01. september 2004, 10:17

Augustis suutis suurtest lehtedest enim reklaamikäivet kasvatada SL Õhtuleht, kes korjas aastatagusega võrreldes ligi viiendiku võrra enam reklaami.

SL Õhtuleht teenis augustis reklaamist 2,7 miljonit krooni, mis on 18% enam kui aasta tagasi. Meediaanalüütik Toomas Leito sõnul oli SL Õhtulehe kiire käibekasvu taga allahindluste vähendamise poliitika, mille tulemusena ka käive kasvas kiiremini kui reklaamimaht. Kasvult järgnes talle Eesti Päevaleht ligi 12%ga, teenides nii kuuga 2,9 mln krooni.

Lehtede reklaamituru liider Postimees jäi mullusega võrreldes samale tasemele, 4,5 mln kroonile. Reklaamikäivet suutsid kasvatada ka Eesti Ekspress ja Äripäev, vastavalt +6%, kokku 3,5 mln krooni ja +3%, kokku 3 mln krooni.

Reklaamikäive viie lehe kokkuvõttes kasvas augustis 6% võrra, seega veidi vähem kui varasematel kuudel. Leito hinnangul oli siin oma roll ka ilmal. Kuu teisel poolel aktiviseerusid auto- ja arvutimüüjad, teatud elevust tõi T-Marketi tulek turule.

Kaheksa kuu kokkuvõttes jätkab liidrina Postimees, kelle reklaamikäibe kasv jääb samas alla turu keskmisele kasvule. Postimees on kaheksa kuuga teeninud reklaamist 43,5 mln krooni, mis on 4% enam mullusega võrreldes. Kiireimat käibekasvu on teinud Äripäev, kes 11%se tõusu juures on korjanud reklaami 35,1 mln krooni eest. Kümnendiku võrra on kasvanud ka Eesti Päevalehe reklaamikäive, kokku 27,2 mln krooni. Samuti on üle keskmise kasvanud SL Õhtuleht ? kasv 8%, kokku 24,4 mln krooni. 7%st kasvu ehk turu keskmisega pea võrdselt on käive kasvanud Eesti Ekspressil, kokku 36,7 mln krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing