Lätis ulatuslikum hinnatõus kui Eestis ja Leedus

Andres Kärssin 02. september 2004, 00:00

Äripäev võrdles koostöös Läti ning Leedu sõsarlehtedega Dienas Bizness ja Verslo ?inios juuli lõpus ja augusti alguses hindu kolme pealinna suuremates toidukauplustes ning samuti erinevate teenuste maksumust. Sarnane hinnavõrdlus ilmus viimati tänavu aprillis, mõned nädalad enne Baltimaade ühinemist Euroopa Liiduga (EL).

Kui kevadel paistsid kallimate kaupade ja teenuste osas silma pigem Eesti ja Leedu, siis praegu jagunesid tippsummad kolme riigi vahel ühtlasemalt. Küll aga on Läti see riik, kus viimasel ajal on täheldada ulatuslikumat kallinemist erinevate hinnagruppide osas. Sama suundumuse poolest paistis tänavu kevadel silma Eesti ? see asjaolu laseb Dienas Biznessil ka tõdeda, et oleme võrreldes lõunanaabritega ?kiiremini kohenenud ELi hinnatasemega?.

Võrreldes kütuse- ja energiahinda on odavam elada Eestis. Samuti on võrreldes Läti ja Leeduga Eestis jätkuvalt kõrgem keskmine palk ja vanaduspension. Majanduse üldandmete võrdluses torkab silma, et Lätis ja Leedus on ettevõtte tulumaks madalam kui Eestis, samas ei maksustata siin ettevõtteid kasumi reinvesteerimisel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing