1. september 2004 kell 7:27

Teises kvartalis jätkus ehituse kasv aeglasemas tempos

Kui I kvartalis ehitati eelmise aasta I kvartaliga võrreldes 28% rohkem, siis II kvartalis ehituse kasvutempo aeglustus.

2004. aasta II kvartalis ehitasid Eesti ehitusettevõtted eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 17% rohkem, teatab Statistikaamet.

2004. aasta II kvartalis tehti ehitustöid eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes rohkem nii Eestis kui ka välisriikides. Kui välisriikides teostatud ehitustööde maht suurenes eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes eelkõige hoonete ehitamise tõttu, siis Eestis tulenes ehituse kasv rajatiste ehitamisest.

Ehitusettevõtted ehitasid omal jõul 4,5 miljardi krooni eest. Hooneid ehitati 2,9 miljardi ja rajatisi 1,6 miljardi krooni eest, mis on vastavalt 11% ja 28% rohkem kui eelmise aasta II kvartalis. Ehitustegevus kallines eelmise aasta II kvartaliga võrreldes 6%. Ehitisregistri andmetel lubati II kvartalis kasutusse 689 uut eluruumi, mis on 185 eluruumi rohkem kui 2003. aasta II kvartalis. Kasutusse lubatud mitteeluruumide pind suurenes eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes rohkem kui kaks korda.

Hetkel kuum