Aaslaid: lepe Microsoftiga muudab äriloogikat

02. september 2004, 15:54

Riiklik lepe Microsoftiga muudab tarkvara äriloogikat, kirjutab majandusministri IT nõunik Andrus Aaslaid homme ilmuvas kolumnis.

Muutuse äriloogikas toob kaasa see, et inimene ostab tarkvara asemel teenust. 'Lepingu kõige olulisem punkt Eesti arvutikasutaja jaoks ongi just tarkvara rendimudeli teke,' märgib Aaslaid. IT nõuniku sõnul saab uue ärimudeli korral kasutaja tarkvara rentida, tasudes selle eest internetiühenduse maksega koos. See tähendab igakuist, kuid arvuti soetanud inimesele tõenäoliselt taskukohast väljaminekut, kinnitab Aaslaid.

Pikemalt saab Microsoftiga sõlmitavast raamlepingust lugeda homse Äripäeva arvamusküljel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing