Balti riikide ministrid arutavad Rail Baltica rajamist

02. september 2004, 14:31

Homme arutavad kolme Balti riigi transpordivaldkonna ministrid Rail Baltica rajamisega seotud küsimusi, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

?Üks esmaseid eesmärke on alustada koostöös ühisuuringut Rail Baltica tehniliste lahenduste leidmiseks. On positiivne, et hakkame üle saama esialgsetest takistustest Balti riike ühendava projekti Rail Baltica käivitamisel,? ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen.

Kui praegu hinnatakse Läänemerel veetavaid kaubamahte 700 kuni 800 miljoni tonnini, siis väga tõenäoline on, et aastaks 2010 võib see kogus kahekordistuda. Seetõttu on homes kohtumise üheks olulisimaks teemaks merendus, sealhulgas ühistegevus lühimerevedude ja kruiisilaevanduse arendamisel ja kontseptsiooni Motorways of the Baltic Sea rakendamisel. Samuti arutatakse Balti mere kui eriti sensitiivse mereala kaitsmist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing