Börsikommentaar: investeerimispank soovitab naftatööstuse aktsiaid osta

02. september 2004, 12:26

Euroopa aktsiaturgudel tõusid naftatootjate aktsiad, kui investeerimispank CSFB soovitas naftatööstust osta.

Naftatööstuse aktsiad said tuge, kui eile New Yorgi kaubabörsil tõusis musta kulla hind 4,5 protsenti. Samuti soovitas investeerimispank CSFB tööstusharu aktsiaid omada ja kergitas ka naftahinna prognoosi. Tõusjate hulgas oli Euroopa suurim naftatootja BP, mille aktsiad kerkisid pool protsenti. Sama sektori esindajatest olid Shelli ja Totali aktsiad tõusnud samuti 0,5 protsenti.

Turu-uuringu firma Gartneri aruanne näitas, et Nokia kaotas konkurentidele turuosa. Nokia turuosa oli teises kvartalis 29,7 protsenti, veel aasta tagasi oli see 35,6 protsenti. Maailma suurima mobiiltelefonide tootja jaoks oli aruande positiivne pool turuosa stabiliseerumine, kuna selle aasta esimeses kvartalis oli Nokia osakaal 28,9 protsenti. Peamised turuosa võitjad olid Motorola ja Samsung. Nokia aktsia maksis keskpäeval 9,64 eurot, vajudes 0,4 protsenti.

Euroopa aktsiate liikumist kajastav Stoxx 50 indeks oli kell 12 praktiliselt eilsel sulgemistasemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing