Lohusalu sadamas randus suve jooksul üle 400 väikelaeva

02. september 2004, 16:46

Sinilipuga pärjatud Lohusalu sadamas randus suve jooksul üle 400 väikelaeva, teatas sadam.

31. augusti seisuga on Lohusalu sadamat kokku külastanud 420 alust, millest ainult 41 on kantud kohalikku registrisse, ülejäänud kannavad kas Soome, Saksa, Rootsi, Taani, Hollandi, Belgia, Inglismaa, Venemaa, Kanada või ?veitsi lippu.

Sadama kapteni Anto Tõrsi sõnul juhivad külaliste edetabelit ootuspäraselt soomlased (290 laeva), kellele järgnevad sakslased (48 laeva) ning alles kolmandal kohal on viimastest märksa lähemalt pärit rootslased (22 laeva). Tõrsi kinnitusel veedavad jahid sadamas keskmiselt ühe ööpäeva ning jätkavad siis oma reisi.

70 kohaga Lohusalu sadam kuulub ASile EE Grupp. Sadamas töötavad restoran ja trahter. Maist oktoobri lõpuni saab sadamas vormistada ka piiriületust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing