Eesti koondis taas koduväljakul!

Urmas Vaino 03. september 2004, 00:00

Eesti jalgpallikoondis peab järgneva nädala jooksul kaks tähtsat kohtumist FIFA 2006. aasta maailmameistrivõistluste Euroopa valikturniiri raames. Ehkki võib väita, et sellise tasemega turniiridel vähetähtsaid mänge ei ole, on eelseisvad kohe väga olulised. Loomulikult tulemuse, aga veelgi enam selle olukorra pärast, mis Eesti koondise ümber valitseb. Esimene mäng peetakse kodus, eeloleval nädalavahetusel, laupäeval, 4. septembril Luksemburgi vastu. Arvestades tööd, mida on koondise juures varasematel aastatel tehtud, ning ajutisi eredaid sähvatusi ka meist oluliselt tugevamate vastaste vastu, ei ole võimalik ilmselt leida kodukoondise fänni, kes selles mängus vähema kui võiduga lepiks. Veel enam, toetajad ootavad võitu, mis ei oleks juhuslik, vaid selge oskuste ja jõu demonstratsioon. Eesti koondise saavutatud positiivsed tulemused on viimasel ajal olnud alati klausliga ?võitjate üle kohut ei mõisteta?. Parema mängupildi nimel peab pingutama nii platsil kui ka pingil olev meeskond. Tähelepanelikumad spordisõbrad on kindlasti märganud, et tool peatreener Arno Pijpersi istumise all ei ole sugugi nii kindel kui aasta tagasi.

Teine mäng peetakse järgmise nädala kolmapäeval, meie koondise võõrustajaks on alagrupi suursoosik Portugal. Arvestades suviseid sündmusi on paljudel tee kindlasti tuttav. Viimase omavahelise mängu tulemust Portugaliga ei ole vutisõbrale vaja meelde tuletada, parem, kui selle korraliku ?paki? oleks unustanud ka mängijad. Küll on aga oluline meenutada, et Luksemburgi käest ei ole veel ?sammukestki maad? võidetud. ?Lukside? esimeses voorus peetud mäng Slovakkiaga näitas, et kergelt seda kääbusriigi meeskonda võtta ei saa. Siia jääb ainult lisada, et 2000. aasta aprillis peetud mängus ei suutnud Eesti enamat 1 : 1 viigist. Toona Eesti eest värava löönud Oper peaks olema taas algrivistuses, ilmselt on väljakul ka Reim, kes viigimängus Luksemburgi vastu penalti realiseerimata jättis. Tõestamist ja dramaatikat on õhus Vaikse ookeani jagu. Loomulikult on põhjust loota, et väljakule pääseb väikese vigastuse tõttu mängupausi pidanud Mart Poom.

Usutavasti saavad Eesti koondise toetajad pärast aastapikkust dieeti taas natuke ka võidurõõmu hõrku maitset tunda. Kohale tasub tulla juba sellelgi põhjusel, et selle turniiri mänge käesoleval hooajal kodus rohkem ei näe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing