Ülo Toomsalu • 2. september 2004 kell 6:21

EPL: TDK endisel juhil kütuse kõrvaldamise kahtlus

TDK endist juhti Agu Kivilod kahtlustatakse 3000 liitri kütuse mõttetus ostus.

Praeguste Tallinna Diagnostikakeskuse (TDK) omanike poolt läinud nädalal politseisse tehtud avaldus puudutab peale kahtlaste õigusabiteenuste ka seda, et 6. novembril 2002 ostis TDK endine juht Agu Kivilo Saurix Petroleumist 22 000 krooni eest diislikütust, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tavaliselt võttis terviseasutus kaardiga kütust Nestest. ?Terviseasutuse puhul, mille kolmest autost kaks sõidavad diisliga, tundus väga imelik, et osteti korraga 3000 liitrit kütust,? märkis TDK nõukogu liige Janek Ottis.

Põhjalikumal uurimisel selgus, et talve hakul osteti nii suur kogus suvediislit. Kuluaruanded näitavad, et novembri algusest kuni 12. maini, mil Kivilo ametist vabastati, oli tema käsutuses olev Mitsubishi Pajero läbinud 20 000 kilomeetrit. ?Seega sõitis ta talv läbi suvekütusega, mis sai üllataval kombel otsa täpselt samal päeval, kui ta vallandati,? imestas Ottis.

Suur kogus kütust toimetati Haapse külla Jõelähtme vallas, kus Kivilo elab ning kus tema naabriks on TDK endine töötaja Meelis Vainu. Asutuse KIA väikebuss võttis samal ajal edasi kütust Nestest. Kivilo allkirjaga kuluaruanded näitavad iga kuu 100 kilomeetri kütusekuluks täpselt 15 liitrit. ?Ja nii absoluutselt igal kuul. On alust arvata, et kuluaruanded on tehtud tagantjärele,? lisas Ottis. Vastavad paberid Kivilo allkirjaga on ka Päevalehe käsutuses.

Kivilo keeldus kommentaare andmast. Ta väitis, et on olnud poolteist aastat ettevõttest eemal ning ei oska midagi öelda. ?Ma ei soovi teiega suhelda. Ma ei tea sellest midagi. Esitate konksuga küsimusi, millele on väga raske ilma pabereid nägemata vastata,? lõpetas ta kõne.

Hetkel kuum