Hiiu Kaluri grupi ettevõtted ei tohi maksuameti nõudel vara müüa

03. september 2004, 14:44

Maksuamet lasi panna keelumärked Hiiu Kaluri tütarettevõtete praktiliselt kogu varale, mis tähendab, et Hiiu Kalur ei tohi seda vara müüa.

Varale pandi keelumärked, kuna Hiiu Kalur koos tütarfirmadega on maksuametile võlgu 36 miljonit krooni. Eelnevalt oli maksuamet juba arestinud grupi suurima võlglase ASi Dagomar pangakontod, sest ettevõte ei suutnud kinni pidada kokkulepitud maksegraafikust.

Keelumärge varal paneb selle sisuliselt ?lukku? ehk siis ei ole võimalik selle varaga tehinguid teha. Maksu- ja tolliamet andis kinnistuametile augusti alguses sisse avaldused Dagomari ja Dagotari kogu kinnisvara keelumärgete alla panemiseks. Samuti on maksuameti teatel keelumärked ka Hiiu Kaluri grupi ettevõtetele kuuluval vallasvaral.

Moonsund Shippingu vara on maksuameti nõudmisel keelumärke all juba eelmise aasta septembrist.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja sõnul on keelumärgete panemise eesmärgiks võlgniku vara säilimine ning see järgneb reeglina võlgade ajatamiskavast mittekinnipidamise korral ning siis kui ka arvete arestmine pole oleukorda pööret paremuse poole toonud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing