Intel avaldas oodatust nõrgema vahearuande

03. september 2004, 09:34

Maailma suurim kiipide tootja Intel kärpis kolmanda kvartali käibeprognoosi ja ka kasumimarginaal tuleb oodatust madalam.

Inteli selle kvartali käive jääb 8,3-8,6 miljardi dollari vahemikku, teatas firma oma vahearuandes. Varem ootas firma käibeks 8,6-9,2 miljardit dollarit. Brutokasumi marginaaliks ootab ettevõte 58 protsenti, varasem prognoos oli 60 protsenti.

Firma sõnul oli nõudlus kiipide järele oodatust nõrgem. Lisaks Intelile kärpis samas sektoris tegutsev Altera oma käibeprognoosi.

Analüütikud ootasid, et Intel kärbib vaid käibeprognoosi ülemist äärt. Keskmine käibeootus oli 8,88 miljardit dollarit. Intel teatas, et käesoleva aasta brutokasumi marginaal jääb 58-60 protsendi vahemikku. See jäi alla analüütikute prognoosile, kes ootasid keskmiselt 60,2protsendilist marginaali.

Inteli aktsiad kukkusid järelturul ligi 8 protsenti peale vahearuande avaldamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing