Omavalitsuste prügila kaasab erakapitali

ÄP 07. september 2004, 00:00

Maikuus otsustas Kohtla-Järve linnavolikogu linnale kuuluvad 200 Uikala Prügila aktsiat avalikul enampakkumisel maha müüa. Paketi alghind, 500 000 krooni, tõusis pakkumiste käigus 1,3 miljoni kroonini.

Enampakkumise võitjaks tunnistati OÜ Ekovir, mille aktsiad kuuluvad sajaprotsendiliselt Nikolai Ossipenko firmale N&V, kirjutas Põhjarannik.

?Linnal on nii palju probleeme, et see aktsiate müük oli lihtsalt vajalik,? põhjendas aktsiate müüki linnapea Jevgeni Solovjov.

Esimene suur probleem tema sõnul on see, et seni on linna eelarvesse laekumata kolm miljonit krooni tulumaksu. Teine probleem on seotud majade lammutamisega linnas ? koht, kuhu lammutusjäätmeid vedama hakata, tuleb ette valmistada.

Aktsiate enampakkumise võitnud OÜ Ekovir on alles tänavu kevadel registreeritud firma, mis tegeleb jäätmekäitlusega Jõhvis ja Kohtla-Järvel. Miks Ekovir prügila osanikuks tahtis saada, ei soostunud ettevõtte juhatuse liige Ervin Metsatalu kommenteerima.

Lisaks otsustas Jõhvi vallavolikogu 19. augustil, et paneb enampakkumisele veerandi vallale kuuluvast 1200 prügila aktsiast. 300 aktsiast koosneva paketi alghinnaks määrati miljon krooni, pakkumine toimub 16. septembril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing