Rahulolevad töötajad teevad paremini ja rohkem tööd

Aili Sandre 07. september 2004, 00:00

Põlva maakonnas on üks ettevõte ? mööblifirma AS Suweni ? kehtestanud oma töötajaile neljapäevase töönädala. Ilma igasuguse ametiühingu sunnita. Polnud tööinspektsioonilgi selle vastu midagi ? kümnetunnist tööpäeva seadus ei keela. Nii pika tööpäeva puhul nõutavad kolm puhkepausi töötajatele ka võimaldatakse.

Mis tähtsam ? rahul on nii töötajad kui ka firma omanikud. Töölised on enamikus kaugemalt tulijad ? nüüd hoiab kokku ühe päeva sõidukulud. Üks lisapuhkepäev laseb rahulikult kodus remonti teha, oma marja- või kartulimaal askelda. Või ka lihtsalt pikemalt puhata.

Uus töökorraldus tasus end firma omanikele ära: tootmismaht poole suurem, kasvab käive ja kasum. Rahulolevad töötajad teevad paremini tööd. Praktika kinnitab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing