Rain Lõhmus: meie riskikapitalifondil polnud edu

07. september 2004, 15:55

Riskikapitaliettevõtte New Economy Ventures üks omanikke Rain Lõhmus ei pea viis aastat tagasi esimesed investeeringud teinud fondi edukaks.

?Fond polnud edukas, meie ootused olid kõrgemad,? vastas Lõhmus küsimusele, kuidas ta hindab ettevõtte käekäiku. ?Aga ma ei kahetse ka. Riskiinvesteerimine võib olla edukas, aga kui peaks kahest kolmandikust rahast ilma jääma, tuleb seda normaalselt võtta.'

Siiski tunnistas Lõhmus, et hoolimata ühe ettevõtte (IT Meedia) pankrotti minekust on müüdud ettevõtete tootlus hea olnud. Müüdud on pooled kaheksast ettevõttest, millesse 1999. ja 2000. aastal investeeriti kokku 50 miljonit krooni. Investeeringuid said sellised ettevõtted nagu oksjonikeskkond osta.ee ja töökuulutuste portaal CV Online. Neli firmat ootab tänaseni uusi omanikke.

Lõhmuse hinnangul nõuab kõrgtehnoloogiasse investeerimine, nagu seda hakkab tegema Allan Martinsoni ja Trigon Capitali asutatud riskikapitaliettevõte Martinson Trigon Venture Partners, spetsiifilisi teadmisi. 'Kuid Allan on õppimise ja kohanemise võimeline, tal on olemas eeldused. Tõenäoliselt vajab ta kindlasti tuge,' lisas ta.

Lõhmuse sõnul on mõistlik, et uus ettevõte vaatab Eestist välja, sest Eestis pole nii palju kõrgtehnoloogilisi ettevõtteid.

'Meie pigem hetkel kõrgtehnoloogia peale ei läheks,' pidas ta valdkonda siiski võõraks. Samas tunnistas ta, et LHV-l puuduvad igasugused konkreetsemad plaanid uue raha investeerimiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing