Ülo Toomsalu • 8. september 2004 kell 6:01

Virumaa Teataja: Rakvere tööstuspark meelitab ettevõtjaid

Rakvere linna Näituse ja Lennuki tänava räämas aladele rajatakse juurdepääsuteed ja kommunikatsioonid ning seejärel pakub linn need välja ettevõtjatele.

Rakvere linn tahab tööstuspargi näol pakkuda ettevõtjaile sobilikku infrastruktuuri ja luua niiviisi uusi töökohti, kirjutas Virumaa Teataja.

Linnavalitsuse välissuhete spetsialisti Lauri Puhveli sõnul tuleb kasutamata alad muuta kasutoovaiks. ?Tuleb valmis ehitada teed, rajada trassid ja sideliinid ning muu vajalik, siis tulevad ka ettevõtjad,? lausus ta.

Põhjalikult on Rakvere tööstuspargi tasuvust uurinud ja äriplaani teinud OÜ Innopolis, kellelt linn selle töö tellis.

Innopolise juhatuse esimehe Riivo Antoni hinnangul on Rakvere tööstuspargil Eesti teiste samalaadsetega võrreldes mitu eelist. ?Rakveres on maa-asjad selged, maa kuulub linnale, hoopis halvem, kui see oleks riigi oma,? nimetas Anton ühe põhieelise.

Samuti on koostajate arvates pluss see, et lähedal asub Kunda sadam ja tööstuspargi aladelt pääseb tulevikus otse Tallinna-Narva maanteele. Ka on juba tehtud detailplaneeringud. Nii on Rakverel kui kiiremal tegutsejal teiste ees edumaa.

Kavandatav tööstuspark koosneb Mõisavälja ja Lennuvälja tööstusaladest. Esimene asub nn Näituse tänava, teine Lennuki tänava piirkonnas.

Hetkel kuum