Parima ettevõtte konkursi võitis Viljandi Metall, konkurentsivõime konkursi Hansapank

Inno Tähismaa 09. september 2004, 08:38

Eile kuulutati parimaks ettevõtteks AS Viljandi Metall ja konkurentsivõimelisemaks Hansapank.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, kaubanduskoja, tööandjate keskliidu ja Päevalehe korraldatud konkursil jagunesid auhinnad ülejäänud kategooriate vahel järgmiselt:
'Suureksportöör 2004' - OÜ Krimelte, 'Väike- ja keskmise suurusega eksportöör 2004' - Mountain Loghome OÜ, 'Turismi Uuendaja 2004: suurettevõte' - AS Estonian Air, 'Turismi Uuendaja 2004: väikeettevõte' - OÜ Pintmann Grupp, 'Välisinvestor 2004' - AS Imavere Saeveski, 'Piirkonna Edendaja 2004' - AS Viljandi Metall, 'Tehnoloogia Arendaja 2004' - Aqris Software AS.

Tegevusalade kaupa osutusid kõige konkurentsivõimelisimateks järgmised ettevõtted: AS Silberauto - konkurentsivõimelisim kaubandusettevõte, OÜ Kolomna Energy Service - keskmise suurusega kaubandusettevõte ning AS Aqris Software - konkurentsivõimelisim väike kaubandusettevõte; AS BLRT Grupp - konkurentsivõimelisim tööstus-ja energeetikaettevõte, AS Maxit Estonia (endine Optiroc) - konkurentsivõimelisim keskmise suurusega tööstus-ja energeetikaettevõte ning AS Örnplast Eesti - konkurentsivõimelisim väike tööstus-ja energeetikaettevõte; AS Merko Ehitus - konkurentsivõimelisim suur ja keskmine ehitusettevõte ja AS Peri konkurentsivõimelisim väike ehitusettevõte, AS Russian Estonian Rail Service - konkurentsivõimelisim transpordi-, side- ja logistikaettevõte; AS Ekseko - konkurentsivõimelisim põllu- ja metsamajandusettevõte; AS Hansapank - konkurentsivõimelisim suur ja keskmine teenindusettevõte ja OÜ Riigiressursside Keskus - konkurentsivõimelisim väike teenindusettevõte.

'Ettevõtete Konkurentsivõime Edetabel 2004' konkursil oli kõige enam osalejaid kaubanduses ja tööstuses. Edetabeli parimate ettevõtete omakapital jaotub peaaegu pooleks Eesti ja väliskapitali vahel, mis näitab, et ka Eesti ettevõtted suudavad olla konkurentsivõimelised.

'Ettevõtluse Auhind 2004' auhinnad andsid üle konkursi patroon, president Arnold Rüütel ja peaminister Juhan Parts. Kohal viibisid ka majandus-ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen, välisminister Kristiina Ojuland ning rahandusminister Taavi Veskimägi.

Konkursside 'Ettevõtluse Auhind 2004' ja 'Ettevõtete Konkurentsivõime Edetabel 2004' auhinnagala toimus eile õhtul Estonia Kontserdisaalis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing