Soome Atria tuleb Eesti turule läbi Leedu

Inno Tähismaa 09. september 2004, 13:14

Soome suurim lihatööstusettevõte Atria Group tuleb läbi oma Leedu ettevõtte Vilnius m?sa Eesti turule.

Sel nädalal teatas Soome suurim lihatööstettevõte ning Põhjamaade suurim lihatoodete tootja Atria Group oma otsusest investeerida 77 miljonit krooni aasta tagasi ostetud Leedu lihatööstuse ettevõttesse Vilnius m?sa, teatas Atria esindaja. Uue Vilniuse lihatöötlemistehase tootmismahuks plaanitakse pärast investeeringuid 50 tonni lihatooteid päevas. Investeeringute peaeesmärgiks on turuosa suurendamine Leedus ja Lätis ning leedu lihatoodete paiskamine Eesti, Skandinaavia ja Poola turgudele.

Atria Groupi president Seppo Paatelainen rääkis pressiteate vahendusel, et Vilnius m?sal on kõik võimalused tõusta arvestatavaks lihatoodete eksportijaks Eestisse. ?Kaasaegsed tootmishooned Leedus ning kuulumine Atria Groupi, mis on suurim lihatoodete tootja Skandinaaviamaades, loob kõik eeldused selleks, et Eesti supermarketite poelettidele ilmuksid leedu lihatooted,? ütles ta. Atria Group on juba praegu Soomes ja kogu Skandinaavias lihatoodete tootja number üks. ?Seetõttu on meie investeeringute eesmärgiks olla arvestatavad mitte ainult Leedus, vaid ka teistes naaberriikides,? lisas Paatelainen.

Vilnius m?sa tegevdirektor Arnoldas Vy?niauskas märkis, et oma turuosa suurendamise ning muutustele efektiivsemalt ja kiiremini reageerimise tarvis peab spetsialiseeruma. ?Seepärast otsustasimegi loobuda väikese käibega toodete tootmisest ning keskenduda vaid vorstidele ja lihatoodetele,? lisas Vy?niauskas.

Tehas vastab kõigile ELi veterinaaria-, hügieeni-, keskkonna- ja kvaliteedinõuetele. ?Enamus toorainest ostetakse Leedust, ülejäänud tuleb EList, ning kogu ostetav tooraine on kooskõlas ELi nõuetega,? märkis Vy?niauskas.

Seni on naaberriikide turule minek hästi õnnestunud ? aasta pärast ekspordi alustamisest Lätti on Vilnius m?sa tõusnud suurimaks lihatoodete eksportijaks Lätis.

Atria Group on suurim liha töötlev ettevõte Soomes ning suurim lihatoodete tootja nii Põhjamaades kui ka Balti riikides. Suurimateks Atria Groupi kuuluvateks ettevõteteks on Atria Oy, Lithells AB, Liha ja Säilyke Oy ja UAB Vilniaus m?sa. Atria Groupi 2003. aasta käive oli 765,1 miljonit eurot, kasum moodustas 30,9 miljonit eurot. Käesoleva aasta esimese poolega on ettevõtte käive kasvanud 6,1% ning küündib 397,9 miljoni euroni. Esimese poolaasta investeeringute maht on 16,9 miljonit eurot. Atria Group annab tööd kokku 3377 töötajale. Tuntuimad kaubamärgid on ?Atria?, ?Chick?, ?DukeŽs?, ?Forssan?, ?Lithells?, ?Sibylla?, ?Fyrkanten?, ?Grillköket?.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing