Transpordi ametiühing esitas Tallinna ühistranspordiettevõtetele ühise palganõude

Inno Tähismaa 09. september 2004, 16:06

Transpordi ametiühing esitas Tallina ühistranspordiettevõtetele seoses kollektiivlepingu projektiga ühise palganõude.

Nõue läks Tallinna autobussikoondisele ning trammi- ja trollipargile. Bussi-, trammi- ja trollijuhtide palga alammääraks nõuab ametiühing Tallinnas 50 krooni tunnis ja kõrgema klassi lukkseppadele vastavalt 45 ja 50 krooni tunnis.

Läbirääkimised Tallinna autobussikoondises ning Tallinna trammi- ja trollipargis hakkavad toimuma paralleelselt järgmisel nädalal algavate bussijuhtide üleriigiliste palgakõnelustega. Seal taotleb ametiühing bussijuhtide uueks alampalgaks 43 krooni ja lukkseppadele 37 krooni tunnis.

Lähiajal on oodata uute palganõuete esitamist ka teistele Eesti bussiettevõtetele, teiste seas Tartu linnaliine teenindavale Connexile.

Kehtiv kollektiivleping lõppes Tallinna autobussikoondises 2003. aastal kehtib kuni uue kollektiivlepingu sõlmimiseni. Streigiõigus sõidukijuhtidel ja lukkseppadel tekib alates 31. detsembrist, kui lõppeb nii üleriigiline palgakokkulepe kui enamus ettevõtteis sõlmitud kollektiivlepinguist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing