Valitsus annab Muugale I tüübi, Sillamäele ja Valgale II tüübi vabatsooni õigused

Inno Tähismaa 09. september 2004, 09:00

Valitsus annab tänasel istungil Muugale I tüübi, Sillamäele ja Valgale II tüübi vabatsooni õigused, on kirjas valitsuse istungi päevakavas.

Valitsuse korralduse eelnõu kohaselt on Muuga sadama vabatsoon I kontrollitüübi vabatsoon, mis on loodud 31. märtsini 2011. a. Määratakse vabatsooni piiripunktide koordinaadid ning vabatsooni sisse- ja väljapääsude koordinaadid, mis ei muutu. Muuga sadama vabatsoon loodi ASi Tallinna Sadam taotlusel valitsuse 30. oktoobri 1997. a määrusega.

Sillamäe vabatsoon on eelnõu kohaselt II kontrollitüübi vabatsoon, mis on loodud 31. märtsini 2011. a. Määratakse ka vabatsooni piiripunktide koordinaadid ning kolme sisse- ja väljapääsu asukoha koordinaadid, mida muudetakse ASi Silmet Grupp ettepanekul. Vabatsooni territooriumi hulka arvatakse ka Sillamäe sadam koos akvatooriumiga. Sillamäe vabatsooni allutamine II tüübile on tingitud muu hulgas sellest, et tsoonil puudub senini vabatsooni ümbritsev püsiv piire ning seega ei vasta vabatsoon I kontrollitüübile sätestatud nõuetele. Sillamäe vabatsoon loodi ASi Silmet Grupp taotlusel valitsuse 12. jaanuari 1999. a korraldusega.

Valga vabatsoon on eelnõu kohaselt samuti II kontrollitüübi vabatsoon, mis on loodud 31. märtsini 2011. a. Määratakse vabatsooni piiripunktide koordinaadid ning sisse- ja väljapääsu asukoha koordinaadid, mis ei muutu. Valga vabatsoon on loodud valitsuse 8. märtsi 1999. a korraldusega ASi ERTS Valga Vaba Terminaal taotlusel.

Seni rakendati Eesti kolmes vabatsoonis I kontrollitüübile omaseid põhimõtteid ning eelnõu kohaselt jätkab vaid Muuga vabatsoon I kontrollitüüpi vabatsoonina. Kontrollitüübi valik sõltus eelkõige kaubavoogude mahust, mis Muuga vabatsoonis on piisav, õigustamaks tolli pidevat kohalolekut vabatsooni sisse- ja väljapääsudel. Vabatsooni pidajat on kontrollitüübi määramisest teavitatud.

Korraldus jõustub eelnõu kohaselt 1. oktoobril 2004. a.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing