Ülo Toomsalu • 9. september 2004 kell 6:28

Virumaa Teataja: Rakvere turuhoone muutub Kalevi kommimajaks

Täna annab Rakvere linn turuhoone võtmed üle ASile Kalev, kes hiljemalt järgmise aasta algul kavatseb seal esimesel korrusel avada maiustustepoe.

Turuhoone esimesele korrusele, kus varem müüdi toiduaineid, tulevad ühises ruumis kohvik ja kommipood ning sellest eraldatud mängutuba lastele. Kalevi suund on teha Kalevite Kodust koht, kus käia kogu perega, kirjutab Virumaa Teataja.

Kalevite Kodud tegutsevad juba Pärnus, Põlvas, Valgas ja Kuressaares. Neil on sarnane ruumiline lahendus ja sisekujundus. ?Need on natuke retrohõngulises stiilis kohvik-kauplused,? kirjeldas ASi Kalev suhtekorraldusjuht Ruth Roht.

Sealne sisekujundus ja õhustik meenutab tema sõnul Eestit enne Teist maailmasõda.

Kohvikus kavatseb Kalev pakkuda peale firma tavapäraste maiustuste eksklusiivseid maitseelamusi, nagu kuuma ?okolaadi ja eriretsepti järgi valmistatud kooke, samuti saiakesi, pirukaid ja küpsiseid. Samas tegutseb ka Kalevi esinduspood, kus maiustusi kaalukaubana müüakse.

Laste mängutoas korraldatakse noorematele pereliikmetele meelelahutusüritusi ja seal saab pidada ka lapse sünnipäeva, nagu näiteks Tallinnas ja Tartus McDonaldsi kiirtoidukohtades. Samuti tuleb Kalevite Koju avalik internetipunkt.

Turuhoone teisest korrusest kavandab Kalev linna esindussaali, kus saab korraldada kontserte, koolitusi, näitusi, konverentse, klubiliste asutuste üritusi ja muud, rääkis Ruth Roht.

Rakvere linnavalitsuse kümneaastane rendileping OG Elektraga, kes hoones turgu pidas, lõppes 1. juulil.

Hetkel kuum