EPL: Eesti piima müüakse Soomes 16 senti liiter

10. september 2004, 07:36

Soomlased saavad Jyväskyläs osta Eestis toodetud piima sisuliselt tasuta.

Soomes Jyväskylä linnas toimuv kaubanduskeskuste hinnaralli on viinud kaupmehed nii kaugele, et kohalikud Citymarketid müüvad Eestis toodetud Euroshopperi piima hinnaga 1 eurosent liiter, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti rahasse ümber arvutatuna tähendab see, et klientidel on võimalus osta liiter piima 15,65 sendi eest. Kuna väikseim käibelolev euroraha on viiesendine, siis on soomlastel võimalik kaks liitrit piima soovi korral tasuta saada, sest viie eurosendini hakatakse ümardama alles kolmandast sendist alates.

Seda laadi hinnaralli sai Jyväskyläs alguse aprillis, kui piirkonnas avati uus Citymarket. Uustulnuk on sellest hetkest peale pööranud suurt tähelepanu oma turuosa agressiivsele kasvatamisele. Selle nädala ?piimaralli? ajal on Citymarketile teistest kauplustest konkurentsi pakkunud Prismad, Miniman ja Seston Etujätin.

ASi Rakvere Piim tegevjuht Jaanus Vihand ütles, et kuigi ettevõte valmistab allhanke korras Euroshopperi kaubamärgi all piima põhjanaabrite turu tarvis, pole ta Soome ?piimarallist? midagi kuulnud. ?See on küll üllatav,? tunnistas Vihand.

Tema sõnul müüb ettevõte Euroshopperi piima igati normaalse hinnaga. ?Kahjuks puudub meil ülevaade sellest, milline on edasimüüjate hinnakujundus,? märkis Vihand.

Rakvere Piima tegevjuhi sõnul on Euroshopper üleeuroopaline kaubamärk, mille all valmistatakse tooteid allhanke korras.

Täpsetest Euroshopperi piima kogustest, mida Rakvere Piim Soome ekspordib, ei soovinud Vihand rääkida. ?Oleme tarninud sinna natuke rohkem kui kuu. Kogused pidevalt kasvavad,? ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing