PM: Tarbus omandas Pärnu bussifirma aktsiad

10. september 2004, 08:13

Augusti lõpus kõik Pärnu bussifirma Pärnu ATP aktsiad ostnud Tarbuse juhatuse esimees Valter Keis ei välista laienemist ka teistesse maakondadesse.

Keisi väitel jääb Pärnu ATP majandustegevus sõltumatuks Tarbuse tegevusest Tartumaal, kirjutab Postimees.

«Pärnu ATP ei vaja kindlasti toetamist,» märkis ta.

«Praegu on märgata, et väikeste bussifirmade 1990. aastate algul pooleldi kingitusena saadud bussid hakkavad ära väsima. On selge, et selliselt tasemelt ei suudeta enam uuesti investeerida,» lisas ta. «On mitmeid märke, et väikesed firmad teevad luuret, et kellegagi liituda või sellest ärist üldse loobuda.»

Sestap on ka Tarbusel Keisi kinnitusel kavas laiendada tegevust ka teistesse maakondadesse.

Esimese, 48,61protsendilise osaluse Pärnu ATPs ostis Tarbus Juhan Kolgi ja Urmas Pastiga seotud firmalt Maiben tänavu kevadel, kõik ülejäänud aktsiad aga augusti lõpus. Keis ei nõustunud Postimehele avalikustama, kui palju Tarbus ettevõtte eest maksis.

Pärnu ATP on jäänud krediidiinfo andmetel ligi 2 miljoni kroonisesse kahjumisse nii tunamullu kui ka mullu. Tarbuse kasum oli aga eelmisel aastal 1,6 miljonit. Ometi on Keisi enda väitel Pärnu ATP arenguga rahul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing