Veskimägi kaitseb Haagis Eesti tulumaksusüsteemi

10. september 2004, 12:26

Alates tänasest kuni 11. septembrini osaleb rahandusminister Taavi Veskimägi EL liikmesriikide rahandusministrite nõukogu mitteametlikul kohtumisel Haagis.

Eesti poolt esindab kohtumisel ka Eesti Panga president Vahur Kraft, teatas ministeerium.

Haagi kohtumise eesmärkideks on ühtlustada seisukohti ettevõtte tulumaksu harmoneerimise, EL järgmise finantsperspektiivi (2007-2013) kuluprioriteetide ja eelarvemahu ning EL eelarvepoliitika tuleviku stabiilsuse ja kasvu pakti reform) osas. Samuti on teemaks Lissaboni strateegia vahearuande koostamine aastaks 2005. Selle kohaselt peab liit muutuma aastaks 2010 kõige konkurentsivõimelisemaks piirkonnaks maailmas.

'Lähen Haagi, et kaitsta Eesti ettevõtte tulumaksusüsteemi põhialuseid ning veenda kolleege mitte lõdvendama EL eelarvepoliitika vundamenti - stabiilsuse ja kasvu pakti,' ütles rahandusminister Taavi Veskimägi.

Kohtumisel tulevad vaatluse alla ka administratiivse koormuse vähendamine erasektorile ja konkreetsed ettepanekud olemasoleva seadusandluse lihtsustamiseks. Arutatakse veel EL juriidilise isiku tulumaksu teemal ning finantsteenuste ja finantsturgude alast olukorda liidus. Lähemalt käsitletakse piiriüleste liitumiste ja ülevõtmistega seotud probleeme, finantsstabiilsuse tagamist ning riskikapitali kaasamise põhimõtteid liidus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing