Andres Kärssin • 13. september 2004 kell 7:47

Võrumaal algab võidujooks veekeskuse rajajate vahel

Kaks ettevõtet - nii OÜ Pintmann Grupp kui ka AS Semuehitus - plaanivad peaaegu ühel ajal alustada Võrumaale veekeskuse ehitamist.

Võrumaa Teataja kirjutas, et ärimees Aigar Pindmaa juhitav Pintmann Grupp kavatseb veekeskuse Puhkav Jalg avada ületuleval aastal Suure Munamäe jalami lähistel, kus ettevõttele kuulub 9,2 hektari suurune kinnistu.

Pindmaa sõnadele tuginedes, hakkab 30?40 miljonit krooni maksma minev veekeskus pakkuma traditsioonilisi veeatraktsioone, aga ka uneuuringuid.

Haanja vallavanem Juri Gotmans tervitab Pindmaa algatust. Pintmann OÜ maa asub tema sõnul vahetult Munamäe jalami kõrval, kus on ka ettevõttele kuuluv, tuleval aastal avatav kohvik. ?Võib öelda, et see on kohvikutagune maa,? lisas Gotmans.

Tema sõnul pole aga maatükile veel detailplaneeringut tehtud, alles selle käigus pannakse keskuse tulevane asukoht täpselt paika. ?Detailplaneering võtab neli-viis kuud aega, kui keegi ?sõbralikke? ettepanekuid tegema ei hakka,? lisas Gotmans.

Detailplaneeringut on juba alustanud AS Semuehitus, mille juht Meelis Munski avalikustas oma veekeskuse ehituse idee juba eelmise aasta lõpus. Munski ütles toona, et plaanib pärast Võru spordihalli valmimist rajada selle naabrusse kuni 35 miljonit krooni maksva veekeskuse.

Võru linnavalitsus algatas eelmisel kuul ASile Semuehitus kuuluva Koreli kaldapealse krundi detailplaneeringu, et see tükkideks jagada ning kruntidele ehitusõigus ja linnaehituslikud nõuded määrata.

Munski ütles, et soovib detailplaneeringuga suurendada veekeskuse krundi ehitusalust pinda ning laiendada seda 3500 ruutmeetrini. Pärast detailplaneeringu kinnitamist on ettevõttel võimalik soovi korral ehitust alustada.

Veekeskuse ehituse algus oleneb Munski sõnul spordihalli ehitusest ning selle tarbeks rajatavast sõiduteest. Kuni pole spordihalli ja seda teenindavat infrastruktuuri, ei alusta ka Semuehitus. ?Enne ei saa, jah,? kinnitas ta.

Pindmaa kava ehitada veekeskus Haanjasse mõjutab ka Munski plaane. ?Ta võtab meilt ära osa turiste, kes bussidega kohale sõidavad,? ütles Munski. Konkurentsi tekkimine pikendab ka keskuse tasuvusaega.

Linnas asuv veekeskus peaks siiski saama konkurentsieelise. ?Et veekeskus ära tasuks, peab suurem mass taga olema,? ütles Munski.

Kui Võru linnas on inimesi küllalt, siis Haanjasse tuleb nad kohale meelitada. ?Kui ta [Pindmaa] selle Haanjasse ära teeb, on ta kõva mees,' ütles Munski.

Kui Pintmann Grupp soovib veekeskuse käiku anda ületuleval aastal, siis Munski nimetab linna keskuse avamise aastaks 2007 või 2008. ?Välistada ei saa ka 2006. aasta lõppu,? lisas ta.

Hetkel kuum