Algab turiste meelitav sügiskampaania

14. september 2004, 12:11

Tänasest algab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Turismiarenduskeskuse sügiskampaania, eesmärgiga pikendada turismihooaega

Eestit tutvustatakse Eestis, Lätis ja Rootsis kui atraktiivset reisisihtkohta sügisel. Esmakordse sügiskampaaniaga soovitakse toetada ka kohalikke turismiettevõtjad ning motiveerida neid pakkuma atraktiivseid puhkamisvõimalusi, teatas Turismiarenduskeskus.

Kampaania esimeses etapis kutsuti kõiki Eesti turismiettevõtjaid registreerima oma uusi sügistooteid EASi poolt loodud andmebaasi. Kokku laekus üle 200 turismitoote perepuhkuse, seiklusturismi ja loodusturismi kategooriates.

EAS Turismiarenduskeskuse vanemkonsultant Andrus Nõmme sõnul laekus nii traditsioonilisi, kui ka väga uudseid tooteid. ?Positiivne on see, et mitmed väikesed turismiettevõtjad on õlad kokku pannud ning ühise tootega välja tulnud?, sõnas Nõmm.

Aktiivseimad olid Lääne-Eesti ja saarte ettevõtjad, kes pakkusid kõige enam uusi turismitooteid. Sealsed turismiettevõtjad olid kõige aktiivsemad loodus- ja perepuhkuste pakkujad. Levinuimaks turismitooteks oli kokkuvõttes seiklusturism, mida pakuti kõige enam Põhja-Eestist.

Seiklusturismi huvilistel on võimalus osaleda näiteks ekstreemses merepäästeaktsioonis, sõita indiaanlase kombel kanuuga seenele ning pidada fotojahti. Lääne-Eesti ja saarte ettevõtjad kutsuvad eestlasi avastusretkele Vilsandi saarele, Hiiumaa laidudele hülgeid vaatlema ning mõisa veinipaastu pidama.

Sügiskampaania tarvis on loodud spetsiaalne infokanal www.puhkaeestis.ee, kust kõik huvitatud saavad eesti, vene, läti, soome, rootsi ja inglise keeles teavet kõigi sügistoodete, populaarseimate külastuskohtade, päevapakkumiste ning nädala sündmuste kohta. Puhkamisvõimalusi saab otsida regioonide ja tegevuse järgi.

Kampaania raames loositakse septembri ja oktoobri lõpus tarbijamängus osalejate vahel välja sügispuhkus kahele. Lisaks loositakse igal nädalal välja erinevaid ?Welcome to Estonia? meeneid. Tarbijamängu reeglid on üleval kampaania kodulehel.

Turismiarenduskeskus on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse allüksus, mille tegevuse eesmärgiks on suurendada Eesti kui reisisihi tuntust, korraldada ja koordineerida turismitoodete arendustegevust ja turismialaste turu-uuringute läbiviimist ning turismialast väljaõpet, samuti osaleda rahvusvaheliste turismiorganisatsioonide töös.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing