EPL: E-Piim avab Põltsamaal novembris uue juustupakendamistsehhi

14. september 2004, 09:03

Tulundusühistu E-Piim soovib veel aasta lõpus jõuda oma väikepakendis juustudega Euroopa tarbijateni.

E-Piima juhataja Jaanus Murakase sõnul on jõutud Põltsamaa meierei juurde ehitatava tsehhiga nii kaugele, et novembri alguses peaks Saksamaalt toodavad kõrgtehnoloogilised pakendusliinid täie võimsusega tööle hakkama. Hoonesse ja pakendusliinidesse investeeritakse 30 miljoni krooni ringis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Uues tsehhis hakatakse juustu pakendama väikepakenditesse, mis Murakase sõnul on Euroopas kasvav trend. ?Möödas on need ajad, kui müüja võttis juustukangi või ratta rinnale ja lõikas silma järgi kliendile sobivas suuruses tüki ning pani selle siis paberisse. Tänapäeva tarbija tahab saada võimalikult mugavalt pakendatud tooteid, nagu juba tehases viilutatud või tükeldatud juust,? selgitas ta.

Plaane on peetud minna Põltsamaal pakendatud juustuga peale Kesk-Euroopa ka Skandinaavia turgudele, sest neid peetakse eesti toidu jaoks hea potentsiaaliga riikideks. Murakase sõnul on sealt lähtuv turism teinud ära suure töö Eesti kaupade tutvustamisel ja teadvustamisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing