PM: Laine Jänes rühib Tartu linnapea tooli poole

14. september 2004, 09:06

Abilinnapea Laine Jänes, kellest eile sai Tartu linnapea kohusetäitja, on kõige tõenäolisem tulevane linnajuht.

Temaga on tõsisemalt konkureerimas vaid Tartu Veevärgi juht Toomas Kapp, kirjutab Postimees.

Eile majandusministriks tõusnud Andrus Ansip kinnitas president Arnold Rüütliga kohtumise ja Riigikogu ees vande andmise vahepeal, et Tartu linnapea kohale on endiselt kolm võrdväärset kandidaati ? lisaks Laine Jänesele ja Toomas Kapile ka abilinnapea Hannes Astok ? ning linna esimene mees (või naine) tuleb just nende seast.

Mitmed eile Tartu Postimehega vestelnud linna juhtivpoliitikud aga avaldasid, et tegelikult tehakse lõplik valik vaid Laine Jänese ja Toomas Kapi vahel.

«Laine Jänes on kahe viimase aasta jooksul, mil ta on olnud abilinnapea, olnud minu eemalolekul ka linnapea kohusetäitja. Ta on juhatanud linnavalitsuse istungeid ja sellega väga hästi hakkama saanud. Laine Jänes on ise arenenud, ta tunneb oma valdkonda ja on selle hästi tööle pannud,» kiitis Ansip Jänest justkui tulevast linnapead.

Laine Jänes kinnitas Tartu Postimehele, et ta on endiselt valmis linnapea kohale kandideerima ning sellele kohale ka asuma, kui nii otsustab Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus, erakonna volikogu fraktsioon ning volikogu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing