Tartu linn sai ligi 500 uut arvutitöökohta

14. september 2004, 10:59

Tartu koolid, linnaraamatukogu ja linnavalitsus said Elionilt kolmeks aastaks kasutusrendile ligi 500 arvutitöökohta.

Täna kell 11 kirjutavad Tartu abilinnapea Hannes Astok ja Elion Ettevõtted ASi juhatuse esimees Valdur Laid Eesti Postimuuseumis alla hankelepingu lõpetamise aktile, mille alusel Tartu koolid, linnaraamatukogu ja linnavalitsus said Elionilt kolmeks aastaks kasutusrendile ligi 500 arvutitöökohta. Haridusasutuste 330 rendiarvutis on Microsofti ?Partnerid õppimises? koolilepingu raames kolmeks aastaks renditud kaasaegseim tarkvara, teatas Tartu linnavalitsus oma pressiteates.

Hankelepingu põhjal said 18 Tartu üldhariduskooli 298, keskraamatukogu 60, kutsehariduskeskus 32 ja linnavalitsus 97 kaasaegset arvutitöökohta. Abilinnapea Hannes Astoki sõnul on tegu moodsate arvutitega, kuhu on integreeritud ka ID-kaardi lugeja. 'Meie lapsed peavad koolitöös kasutama parimat uut tehnikat ja Eesti innovatiivseid lahendusi.'

Hankelepingu mahuks on 4,83 miljonit krooni, mis tasutakse kolme aasta jooksul igakuiste võrdsete maksetena. Elioni koostööpartner selles projektis oli ML Arvutid.

Elion Ettevõtted ASi juhatuse esimehe Valdur Laidi sõnul on Elionile suur väljakutse olla IT- ja kommunikatsioonipartneriks Tartu koolidele ja linnavalitsusele. ?Tartu linna arvutitega varustamine on omamoodi jätkuks 2002. aastal elluviidud projektile, millega Tartu koolid ja linnavalitsus said Elionilt ülikiired andmesideühendused,? lausus Laid. ?Toona ehitatud ülelinnaline valguskaablivõrk muutis linnavalitsuse allasutuste andmeside nii kiireks, et pole vahet, kas töötatakse ühes majas või linna erinevates otstes.?

?Arvutikasutamisoskust võrreldakse tänapäeval sageli keele- või kirjaoskusega. Suur osatähtsus on seejuures tarkvaral, sest see annab arvutile funktsionaalsuse. Sestap on meie jaoks oluline tagada koolidele ja õpilastele juurdepääs kaasaegseimale tarkvarale,? ütles Arne Kaasik, Microsofti Eesti esinduse juht. ?Meil on siiralt heameel, et Tartu linn teeb Microsoftiga ses osas koostööd,? lisas ta.

Käesoleva aasta aprillis võeti Microsofti ?Partnerid õppimises? koolilepingu alusel Tartu linna 20 üldhariduskooli ja kutsehariduskeskuse 500 arvutis tasuta kasutusele Microsoft Windows operatsioonisüsteemide uuemad versioonid ja Microsoft Office 2003 tarkvara, mille eest koolid aastapõhist kasutusrenti tasuvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing