USA eelarve puudujääk kasvas 13 protsenti

Romet Kreek 15. september 2004, 00:00

USA eelarve puudujääk kasvas teises kvartalis esimese kvartaliga võrreldes 13 protsenti, kirjutas CBS MarketWatch.

USA jooksevkonto puudujääk oli rekordiline 166,2 mld dollarit. Esimeses kvartalis oli USA jooksevkonto defitsiit ?vaid? 147,2 mld dollarit. USA eelarve defitsiit ulatus 5,7 protsendini SKPst. Ökonomistid ootasid eelarve defitsiidi kasvu 159,8 mld dollarile. USA väliskaubanduse defitsiit püstitas samuti rekordi, kasvades esimese kvartali 138,6 mld dollarilt 150,3 mld dollarile. Selleks, et ameeriklased saaksid tarbida senises tempos, peavad Ühendriigid meelitama riiki välismaist raha 1,8 mld dollarit päevas.

?USA jooksevkonto puudujääk pole probleem, kuni välismaalased soovivad rahastada USA puudujääki,? ütles WestLB New Yorgis asuva panga valuutakaupleja Jeremy Fand. Teises raportis teatas USA kaubandusministeerium, et augustis vähenes USAs jaemüük 0,3 protsenti. Ökonomistid ootasid jaemüügi 0,1protsendist vähenemist. Dollar langes USA makronäitajate avaldamise järel. Eile õhtul kell 17.40 maksti euro eest 1,2286 dollarit. Ühe USA dollari eest maksti 12,735 krooni.

Dollari päästis veel suuremast langusest ZEW keskus, kes avaldas Saksamaa investorite usalduse näitaja, mis on kukkunud 15 kuu madalaimale tasemele.

?Me oleks näinud suuremat dollari kursi langust, kui ZEW oleks avaldanud hea numbri,? ütles Standard Charteredi strateeg Marios Maratheftis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing