ÄL: Tallinna Sadam tõmbas tippjuhtide töölepingule kriipsu

15. september 2004, 09:21

Efektiivsuse tõstmise ja kokkuhoiu nimel tehtavate ümberkorralduste käigus likvideeriti Tallinna Sadama koosseisu kuuluvate sadamate direktorite ametikohad.

Tallinna Sadamas ei jätka septembrist Paldiski ja Paljassaare sadama direktor Joel Tammeka ning Vanasadama sadama direktor Mart Mesipuu. Teise ametisse sadamavalitsuses liikus Muuga endine direktor Lembit Visnapuu, kirjutab Ärileht.

Juhtivtöötajatest lahkus veel Paldiski sadama kapten Rein Raudsalu, kelle ametikoht samuti kaotati. Senine Paljassaare sadama kapten Jüri-Toomas Murazov-Petrov jätkab edaspidi kahe sadama kaptenina.

Vormiliselt lõpetati 1. septembril töölepingud kõigi töötajatega, misjärel tehti enamikule ettepanek uuel ametipostil tööle asumiseks. Ligikaudu 30 inimesega töölepingut aga ei jätkatud. See teeb kevadest alates koondatute üldarvuks 50.

?Tüüpiline õpiku järgi restruktureerimine,? kommenteerib muudatusi Tallinna Sadama turundusdirektor Erik Sakkov. Põhimõtteliselt vähendati juhtimistasandeid ja juhtimine koondub viieliikmelise juhatuse kätte. Sadamatesse kohapeale jääb üksnes järelevalve funktsioon.

Lahkunud Joel Tammeka kahtleb ulatusliku tsentraliseerimise mõistlikkuses valdkonnas, mis on seotud nii suurte ohtudega nagu seda on laevandus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing