Gazpromist võib saada Venemaa börsi liideraktsia

16. september 2004, 10:13

Maailma suurima gaasitootja Gazpromi aktsiad võivad Venemaa börsiindeksist moodustada ligi kolmandiku, kui kaotatakse kauplemispiirangud.

Gazpromi osakaal Venemaa RTS indeksis võib ulatuda 28 protsendini, kui firma vabalt kaubeldavate aktsiate arv kasvab. Venemaa kauplemissüsteemis sõltub sellest aastast firma osakaal indeksis vabalt kaubeldavate aktsiate hulgast. Muudatus vähendab näiteks Jukose osakaalu, millel on suur turuväärtus, kuid vabalt kaubeldavate aktsiate hulk on väike.

Teisipäeval teatas Gazprom ühinemisest riigi omanduses oleva naftatootja Rosneftiga. Tehingu tulemusena omandaks riik enamusosaluse. Peale ühinemist lubas riik välisinvestorite kauplemispiirangud kaotada, mistõttu tekiks uus liideraktsia. Hetkel omab suurimat osakaalu Lukoili aktsia, mille osakaal indeksis on 31 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing