Eesti Kontsert avab hooaja

Kersti Inno 17. september 2004, 00:00

Tallinna Filharmoonia alustalaks on Tallinna Kammerorkester, kes on esinenud pea kõikjal Eestis ning arvukatel kontsertreisidel välismaal. Orkester on koos Eesti Filharmoonia Kammerkooriga oodatud külaline maailma juhtivatel muusikafestivalidel. Näiteks eelmisel nädalal anti Tõnu Kaljuste juhatusel menukaid kontserte Pärdi muusikaga Itaalias Torino festivalil. Teedrajavateks võib pidada nende Pärdi ja Tüüri teoste salvestusi.

Pidulikul hooaja avakontserdil esineb orkester laiendatud koosseisuga Tallinna Filharmoonikute nime all Tallinna Filharmoonia kunstilise juhi Eri Klasi dirigeerimisel. Ühelt poolt pakub interpretatsioonilist kõrgtaset legendaarne pianist Bella Davidovit?, teisalt saab Puccini ?Messa di Glorias? kuulata meie lootustandvaid soliste Jan Oja ja Aleksandr Mihhailovit. ?Messa di Gloria? on Puccini noorpõlveteos aastast 1880, mil ta alles valmistus konservatooriumisse astuma.

Aserbaid?aanist pärit pianist Bella Davidovit? oli koos viiuldajast poja Dmitri Sitkovetskiga esimesi artiste, kes pärast läände emigreerumist Gorbat?ovi-aegsesse Nõukogude Liitu taas esinema kutsuti.

Seekord saab Bella Davidovit?i soleerimisel kuulata Chopini esimest klaverikontserti. Teos on loodud 1830. aastal Varssavis, helilooja õnnelikel päevil. Siin ei ole seda traagilisuse pitserit, mis on Chopini paljudel hilisematel teostel.

Kontserdi avaloona kõlab aga saksa romantilise ooperi isa Carl Maria von Weberi värvikas avamäng ooperile ?Oberon?.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing