Riigifirmad annavad vastulöögi

Meelis Mandel 17. september 2004, 00:00

Soome riiklik teedefirma võidab edukalt Eesti teedeehitushankeid, lugesime eilsest Äripäevast.

Mõni aeg tagasi oli juttu, et riigile kuuluv Eesti Post laieneb edukalt kaubaveoäris, kusjuures ainsana suudab Eestis temaga konkureerida Rootsi Posti tütarfirma. Turismiettevõtjaid häirib nn Reiljani majakeste ehk RMK puhke- ja jahimajade tegevus.

Riigifirmade konkurentsivõimeline tegutsemine ettevõtluses on ohtlik trend, mis võib nende sigimisele kaasa aidata. Mõne aja pärast ei mäletagi enam keegi, et lisaks maksumaksja ülalpeetavatele ettevõtetele olid kunagi ka eraõiguslikud äriühingud ja kapitalistid. Ajalugu kordub ärapööratult ? erastamine halb, riik on hea peremees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing