Rumeeniast pärit Dacia Logan jõuab Eestisse varakevadel

Tõnu Tramm 17. september 2004, 00:00

Renault? esindaja Eestis, Renault Polska Baltimaade müügidirektor Jacek Banaszek tunnistas, et ehkki esialgu plaaniti hakata seda autot siin müüma juba aastavahetuse paiku, on tootmise alustamine Rumeenias olnud veidi raskem, kui arvati, ning Baltimaade turule jõuab uus Logan tuleva aasta aprillis. Kui läheb hästi, saavad meie Renault? esindajad veebruari lõpus või märtsi alguses kätte esimesed demoautod, et rahvas saaks ka oma silmaga näha ja katsuda, mis autoga on tegemist. Baasversiooni hinna jäämist alla saja tuhande krooni pidas Banaszek jätkuvalt igati reaalseks. ?Selles, et Logan tuleb odav auto, pole kahtlustki, ja kuna Eestis on 100 000 n-ö maagiline piir, millest allapoole on seni suutnud jääda vaid Lada, mille ostjatele me oma toodangu oleme suunanud, siis teeme kõik selleks, et hind jääks samasse suurusjärku,? lausus Banaszek.

Sel nädalal Türgis toimunud Dacia Logani esitlusel Baltimaade ja Poola ajakirjanikele tunnistasid lehemehed üksmeelselt, et Logan on igati lihtne, kuid samas tänapäevane sõiduk, mis sobib just täpselt meie teedele.

?Kõik sõltub muidugi hinnast. Kui see jääb tõepoolest 6500 euro piiresse (ca 100 000 krooni), võib öelda, et see on väga hea auto,? lausus autot katsetanud Läti majanduslehe Dienas Bizness autoajakirjanik Aldis Zelmenis, kes avaldas lootust, et ehk jääb baasmudeli hind sinnakanti. ?See oleks üsna loogiline, sest auto on täiesti tühi selles mõttes, et peale juhi turvapadja pole seal ühtegi lisa. Ei elektriaknaid, raadiot, ABS-pidureid, roolivõimendit ega isegi pagasiruumi polstrit. Nii on ta omahind alla viidud, kuid sõidab samas nagu üks Renault ikka. Mitte kehvemini Cliost, olles temast aga oluliselt ruumikam.?

Selles, et Logan tuleb odav auto, pole | kahtlustki.Jacek Banaszek, Renault Polska

Tuleva aasta mais hakatakse Loganit tootma ka Venemaal, kuid seal tuleb ta müüki Renault? nime all. Togliatti autotehas on Logani saabumise hirmus hakanud kiiremini tegutsema oma samalaadse auto, Lada Kalina turuletoomise nimel. Kalina tootmist alustatakse juba novembris, tuleval nädalal algaval Pariisi autonäitusel on Kalina esmaesitlus laiemale üldsusele.

Dacia Loganist saab lähemalt lugeda tuleva nädala kolmapäeval ilmuvast Auto erilehest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing