Citigroup peab sulgema privaatpanganduse osakonna Jaapanis

17. september 2004, 14:54

Maailma suurim finantsinstitutsioon, Citigroup, peab sulgema privaatpanganduse üksuse Jaapanis, sest saareriik leidis panga tegevuses vastuolu seadusega.

Jaapani finantsteenuste agentuuri teatas, peatab alates 29. septembrist Citigroupi Tokios ja teistes linnades oleva nelja privaatpanga kontorid ja võtab ära nende litsentsid, teatab Bloomberg. Citigroup, teatas, et koondab 400 töötajat, kes teenindasid rikkaid jaapanlasi ja vabandavad nende ees.

Süüdistuste kohaselt on privaatpanganduse osakonna töötajad võtnud vastu 7 aasta jooksul seadusevastaselt 1,8 miljardit jeeni (211 miljonit krooni) väärtuses hoiuseid.

Citigroup avas Jaapanis esimese kontori 1902. aastal Yokohamas. 2003. aastal oli kontserni arvel 3,7 triljonit jeeni hoiuseid, mis on 1,9 triljoni jeeni võrra rohkem kui kolm aastat tagasi. Kokku on Citigroupil varade maht 1.4 triljonit dollarit ja tal on 260 000 töötajat üle maailma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing