17. september 2004 kell 11:09

Fortumi suuromanikud müüvad hoolega aktsiaid.

Soome energeetikakompanii suuromanikud on viimaste nädalate jooksul müünud hoolega aktsiaid, kirjutab Soome majandusleht Taloussanomat.

Fortumi suuruselt seitsmes aktsionär, pensionikindlustusfirma Varma on oma osalust vähendanud rohkem kui viiendiku võrra, suuruselt üheksas aktsionär, elukindlustusfirma Suomi osalus on kahanenud pea veerandi võrra.

Aktsionäride nimekirja kohaselt on Fortumi 15 suuremat aktsionäri müünud suve lõpul kokku üle 2,6 miljoni aktsia, see on ajal, mil Fortumi aktsia hind on liikunud 11,50 euro tasemel. Suurim müüja ongi 900 000 aktsiaga Varma. ?Oleme vähendanud Fortumi osatähtsust seepärast, et meie nägemuse kohaselt on aktsia hind kerkinud kenasti,? kommenteeris aktsiate müüki Varma fondijuht Petri Kuusisto. See on normaalne portfellihaldus,? lisas ta.

Ajalehe hinnangul on Fortumi aktsia hind kerkinud maksimaalse lähedale ja võtmas välja kasumit. Aastaga on see kerkinud 60 protsendi võrra.

Täna on Fortumi aktsia hind Helsingi börsil kerkinud 0,26 protsendi võrra 11,72 euroni.

Hetkel kuum