Riigikogu liige Silver Meikar palus sideametil spämmijuhtumit uurida

ÄP 20. september 2004, 00:00

Artikkel ?Uus turundusnipp ? spämmSMS? ilmus eelmise esmaspäeva Äripäevas.

Meikari hinnangul on rikkunud ettevõte Inpoc Balti OÜ kommertsteabele esitatud nõudmisi ning seoses sellega saatis sideametile taotluse väärteo menetluse alustamiseks.

Meikari sõnul saab spämmiga tõhusalt võidelda vaid rahvusvaheliste kokkulepete abil. ?Infoühiskonna teenuse seadus ei päästa meid rämpspostist, mis on edastatud teistest riikidest, kuid võimaldab võidelda Eestis tegutsevate spämmijate vastu,? lausus ta.

Meikar esitas sideametile järgmised küsimused: Kas Inpoc Baltic OÜ-l oli eelnev adressaatide nõusolek kommertsteate saamiseks? Kas Inpoc Baltic OÜ poolt edastatud kommertsteade sisaldas infot, kuidas edaspidi kommertsteadetest loobuda? Kas Inpoc Baltic OÜ poolt edastatud kommertsteates sisaldusid osalemistingimused (sh SMSi hind)? Kas Inpoc Baltic OÜ poolt edastatud kommertsteates sisaldusid kampaania korraldaja andmed?

Kui selgub, et Inpoc Baltic OÜ on rikkunud infoühiskonna teenuse seaduse paragrahvides esitatud sätteid, teeb Meikar enda sõnul sideametile ettepaneku alustada väärteomenetlust Inpoc Baltic OÜ suhtes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing