Vivacolor kolib silikaatvärvide tootmise Lätist Eestisse

20. september 2004, 09:31

Eesti värvitootja Vivacolor sulgeb selle aasta lõpuks Lätis asuva alküüdvärvide tehase ja kolib Eestisse silikaatvärvide tootmisliini.

Läti tehase sulgemine on tingitud alküüdvärvide nõudluse vähenemisest ja sellest tulenevast vajadusest muuta oma tootmistegevus efektiivsemaks. Läti alküüdvärvide tehases asunud silikaatvärvide tootmisliin alustab järgmise aasta algusest tegevust Eestis. Tegu on Tikkurila kontserni ainukese silikaatvärvide tootmisliiniga, kus toodetakse silikaatvärve kogu Tikkurila kontserni jaoks.

Vivacolori turundusjuhi Jaana Pärna sõnul mõjub emafirma otsus tootmistegevuse ümberkorraldamise kohta Eestile positiivselt, sest siia lisandub tootmist ning suureneb ka Tikkurila toetus tootearendusele. ?Seni oleme Eestis tootnud peamiselt vesialuselisi värve. Prognoosi kohaselt toodame aga järgmisel hooajal lisaks üle 600 tuhande liitri silikaatvärve,? sõnas Pärn. Ta lisas, et enamus silikaatvärvidest läheb ekspordiks Norrasse, Rootsi, Soome ja Poola.

Tootmise konsolideerumise põhjusena nimetas Vivacolori turundusjuht kogu maailmas levivat trendi, mille kohaselt väheneb vesialuseliste värvide arvel alküüdvärvide osakaal müügis. ?Inimesed eelistavad üha enam vesialuselisi tooteid, mis kuivavad kiiresti, ei lõhna ja on keskkonnasõbralikumad,? selgitas Jaana Pärn.

Läti tehas andis tööd 25 inimesele, tegutsemist jätkab müügi- ja turundusorganisatsioon. Edaspidi tulevad Vivacolori kaubamärgiga alküüdvärvid Tikkurila Soome tehasest ja vähesel määral ka Poolast.

Muudatused silikaat- ja alküüdvärvide tootmises ei too endaga kaasa muudatusi Vivacolori toodete sortimendis, kvaliteedis ega tarnetingimustes, samuti ei ole Vivacoloril esialgu plaanis suurendada tööjõudu ega laiendada tootmisruume.

Euroopa ühte juhtivasse värvitootmiskontserni Tikkurila Paints kuuluv AS Vivacolor on Eesti ehitus- ja remontvärvide turu liider. Eestis valmistatud tooteid turustatakse ka Lätti, Leetu, Ukrainasse, Venemaale ja Moldaaviasse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing