Autorite Ühing pani Saaremaa Laevakompanii telerid kinni

21. september 2004, 10:22

Reisijaid, kes viimastel päevadel on praamidega Hiiumaa ja mandri vahet sõitnud, on tabanud ebameeldiv üllatus, kirjutas Saarlane.

Saaremaa laevakompanii parvlaevadel ei saa enam televiisorit vaadata. Ühe esmaspäevahommikuse reisija sõnul raadio salongis siiski mängis.
Televiisorite ekraanidele paigutatud kiri ütleb järgmist:
?Vastavalt juhtkonna korraldusele palun laevadel mitte enam edastada reisijatele raadio- ja telesaateid. Palun televiisorid välja lülitada ja probleemide tekkimisel klientidega võib need viia salongidest teistesse laevaruumidesse mitte nähtavale kohale. Vabandame reisijate ees. AS SLK klienditeeninduse juht Anu Lomp.?

Järelepärimisel ütles Anu Lomp: ?Eesti Autorite Ühing on esitanud meie kohta kaebuse politseile. Seaduse järgi võime näidata reisijatele salongis vaid uudiste- ja spordisaateid. Seda on väga raske kontrollida, mida täpselt salongis vaadatakse. EAÜ soovib, et tasuksime neile klientide võimaluse eest ülesõidu ajal televiisorit vaadata 66 tuhat krooni aastas. See on täiendav kulu ja meie võimaluste juures käib see üle jõu. Pealegi ei ole meil kohustust parvlaevadel telesaadete näitamisega tegeleda. Oleme alustanud läbirääkimisi EAÜ-ga, sest seadus ütleb, et EAÜ-ga võib vastava tasu suhtes ka kokku leppida. Kuna AS Saaremaa Laevakompanii saatus on ebaselge, siis hetkel läbirääkimised on peatunud. Kahtlemata on Hiiumaa ja mandri vahelistel reisidel see probleem tõsisem kui Saaremaa liinil, sest reis on tunduvalt pikem.?

EAÜ sekretär Käthe Pihlak kinnitas, et Eesti Autorite Ühing tegi politseisse avalduse Saaremaa Laevakompanii kohta 3.septembril. ?Avalduse sisu me ei kommenteeri,? teavitas Pihlak.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing