Börsikommentaar: Naftasektor kergitab Euroopa börse

21. september 2004, 12:05

Euroopa börsidel aktsiate hinnad tõusid, tugevust näitasid naftasektori aktsiad, kui musta kulla hind püsis nelja nädala kõrgtasemel.

Maailma suuruselt teine naftakompanii BP aktsiate hind kerkis ligi 2 protsenti. Investeerimispank CSFB tõstis Euroopa suuruselt neljanda naftatootja Eni reitingut. Analüütikud ootavad aktsialt paremat tootlust kui turul üldiselt. Eni aktsia hind kerkis 1,5 protsenti.

Tõusjate hulgas oli ka Briti kaubanduskett Tesco, kes teatas oodatust paremad majandustulemused. Firma teenis esimesel poolaastal 560 miljonit naela, analüütikud olid oodanud keskmiselt 530 miljoni naela suurust kasumit. Tesco aktsiad kerkisid 3 protsenti.

Euroopa suuremate aktsiate liikumist kajastav Stoxx 50 indeks oli keskpäevaks kerkinud 0,4 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing