ÄL: ?oti ärimehed jooksevd Eestile tormi

22. september 2004, 08:05

Suvel Eestit väisanud ?oti ettevõtetest alustab siin tegevust ligi paarkümmend.

Suviste ärikohtumiste korraldaja ja eestvedaja oli Eesti aukonsul ?otimaal Iain Lawson. Juulis tutvustas ta Eestit ja siinseid firmasid rohkem kui neljakümnele ?oti firma esindajale, kirjutab Ärileht.

Ja mitte asjatult, sest septembris on nii mõnigi nendest oma firma siin juba avanud või avamise ootel.

Esmaspäevast alustas tööd Sunsol, Sotimaal tuntud Sunsol New Media nime all tegutsev ettevõte, kelle tegevusalade hulgas on arvutidisain, kujundus, reklaam, aga ka ärikonsultatsioonid ja -nõustamine. Sunsol loodab peagi kogu oma tegevuse Eestisse kolida, sest on veendunud meie inimeste kõrges professionaalsuses ning siinses soodsas ärikliimas.

Teise huvitava esindusena jõudis esmaspäeval avamiseni Fife College ? see ?oti kõrgkool ühendab eri riikide haridusasutusi kokku ühisprojektide konsortsiumiks.

?oti ettevõtteid jagub ka mujale Eestisse ? varsti avab Tartus peakorteri Master Concrete Ltd. Tegemist on tsemenditootjaga, kes lubab turule tuua Kanada tehnoloogia baasil valmistatava uudse betoonisegu, mis kannatab väga madalaid temperatuure ning mida saab vajadusel tarnida hästi väikestes kogustes. Praegu tegeldakse seadmete kohaletoimetamisega, mõne kuu pärast loodab firma tööd alustada.

Tallinnas Niguliste tänavas on ennast juba sisse seadnud Scottish Capital. Selle ettevõtte juurde loovad ?otlased oma ärikeskuse, kust võivad abi saada ka need Eesti ettevõtted, kes plaanivad oma firma tegevuse ?otimaale laiendada või seal ühistegevust arendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing