Ülo Toomsalu • 22. september 2004 kell 6:09

ÄL: Eestlaste IT-firma Icefire sai Leedu kaasomanikud

IT-süsteemide arendamisega tegelev Icefire vahetas Leedu IT Groupiga osalusi.

?Konsolideerumine Balti turul on suurendanud vajadust kogu turgu katva teenuse järele,? põhjendab otsust Icefire?i juhatuse liige Heiki Kübbar. Toimunud osaluste vahetus jääb Icefire?i 10% osakapitali piiresse ja IT Groupi puhul puudutab veelgi väiksemat osa, kirjutab Ärileht.

Juba 1991. aastal asutatud IT Group on suuremaid tarkvara arendamise ja juurutamise teenust pakkuvaid ettevõtteid Leedus. Peale Leedu haarab partnerlussuhe ka Lätit, kus IT Group asutas eelmisel aastal tütarettevõtte Mebius IT. Ettevõte on aastaga kiiresti kasvanud ja agressiivselt turgu haaranud, spetsialiseerudes teenuse pakkumisele finantssektorile.

Üks koostööajendeid on kasvav konkurents. ?Kui siiani sai Skandinaavia turul kureerida, pakkudes poole odavamat hinda sama kvaliteediga, siis nüüd on see eelis kadumas. Määravaks saab kohaliku turu tundmine ja kompetentsus,? selgitab Kübbar. Icefire tahab saada koos partneriga kõige kompetentsemaks IT-firmaks Baltimaades.

Icefire?i lõid 2002. aastal endised Hansapanga IT juhid ja spetsialistid Vilve Vene, Liivi Kompus, Jan Lakspere ja Heiki Kübbar. Icefire pakub IT-süsteemide arendamise ja juhtimise teenust eelkõige rahanduse, telekommunikatsioonide ja ehituse vallas. Suurklientide hulka kuuluvad Eesti Ehitus, Sampo Pank ja Elion.

Hetkel kuum