Börsil domineeris Hansapanga aktsia

Alvar Jõgeva 23. september 2004, 00:00

Hansapanga aktsia hind oli eile börsi sulgudes 111,72 kroonil, mis on uus rekord. Aktsia käive oli korralik, ulatudes ligi 24 miljoni kroonini.

Suprema ja Hansapanga maaklerid tõstsid eile hommikul kiiresti aktsia hinna 111,72 kroonile. Hansapanga aktsia hind kerkis 1,85 protsenti ja sulgus päeva kõrgtasemel. Viimane rekord on pärit 18. augustist, kui Hansapank teatas head teise kvartali tulemused, mis tõstsid aktsia hinna 110,46 kroonile.

Eile sooritati börsil 103 tehingut, mis on väga hea näitaja. Viimati sooritati 100 tehingut 1. juulil. Börsi käive ulatus ligi 30 miljoni kroonini.

Erinevalt Hansapangast jäid teiste liideraktsiate hinnad väheliikuvaks. Telekomi aktsia käive oli korralik, kuid aktsia hind jäi muutumatuks. Norma aktsia hind kerkis minimaalselt ehk ühe euro sendi võrra 96,85 kroonile. Väärtpaberi käive oli 381 000 krooni.

Põhinimekirjas kaubeldi kõigi aktsiatega. Suurim hinnatõus fikseeriti Baltika aktsial, mis kallines pisitehingu toel 5,3 protsenti. Väärtpaberi käive oli vaid 373 krooni. Tavapäraselt veidi aktiivsemalt kaubeldi Harju Elektri aktsiaga, mille käive ulatus 233 000 kroonini. Huvi firma vastu tekkis üleeile, kui PKC Group viis läbi fondiemissiooni ja maksis lisadividendi. Harju Elekter on PKC suurim aktsionär, omades 10,65 protsenti ettevõttest.

I-nimekirjas loobusid kaks väikeaktsionäri erastamise käigus ostetud Saku Õlletehase aktsiatest. Tehingutele jõuab jälile koguse järgi, mis on 46 aktsiat. Kuigi investorid said suure nõudluse tõttu vaid 46 aktsiat, on investeering ennast ära tasunud. Saku Õlletehase aktsia puhul on investorid teeninud arvestatavat dividenditulu ja on kasu lõiganud ka aktsia hinnatõusust.

Kui välja arvata eilne Hansapanga aktsia kiire tõus, on aktsiate hinnad liikunud viimastel päevadel peamiselt ostu- ja müügihinna erinevuste tõttu. Kiiremad liikumised peaksid aset leidma oktoobris, kui börsiettevõtted hakkavad oma majandustulemusi avaldama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing