PM: Lennupiletid odavnevad viiendiku võrra

23. september 2004, 07:59

Estonian Airi juhatuse esimees Erki Urva ennustas, et tuleval aastal odavnevad lennukipiletid viiendiku võrra.

«Lennupiletid on viimastel aastatel odavnenud juba ligi kaks korda ja odavnemine jätkub, ehkki väiksemas ulatuses,» ütles Urva konverentsil «Äriplaan 2005».

Hinnalanguse toob kaasa tihe konkurents. «Reisijate arv peaks kasvama umbes 30 protsenti, samas käive kõigest 10 ja kasum viis protsenti,» prognoosis Urva Estonian Airi järgmise aasta majandustulemusi.

Et hinnad on odavad ja üha suuremale hulgale inimestele taskukohased, siis on ka reisid väljamüüdud, mis tähendab lennufirmadele väiksemaid kulutusi. Tänu odavatele hindadele kasvab Urva sõnul hoogsalt puhkusereisijate arv, kirjutas Postimees.

«Tavalistel lennuliinidel ei moodusta enam reisijate põhituumikut ärikliendid,» hindas Urva.

Tallinna lennujaamas on tänavu reisijate arv kasvanud ligi 39 protsenti, ületades 800 000 piiri. Järgmisel aastal peaks nii Estonian Air kui ka Tallinna lennujaam teenindama ligi kolmandiku võrra enam kliente kui tänavu. 2008. aastaks prognoosis Urva, et lennureisijate arv ulatub kahe miljonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing