PM: Tallinlasi ähvardavad varisemisohus puud

23. september 2004, 08:12

Tallinna linnaaedniku sõnul näitavad uuringud, et südalinna seisab ligi sada ohtlikku puud, mis võivad suurte tuulte korral murduda.

«Olen eriti mures just võimalike sügistormide pärast,» lausus linnaaednik Tiina Tallinn. Tema sõnul näitas esimesi ohu märke eelmisel nädalal Roosikrantsi tänaval hoovi pargitud autodele peale vajunud puu, kirjutas Postimees.

Aednik märkis, et viimase paari aasta sees Kaarli puiesteel, Mere puiesteel, Estonia puiesteel, Toompuiesteel, Rannamäe teel ja Toompea teel tehtud resistograafuuringute kohaselt on südalinnas ligi sada varisemisohtliku tüvega või vähemalt ohtlike suurte okstega puud.

Ohtlikke puid on näiteks Toompuiestee ääres 37 ning nii Kaarli, Mere kui ka Estonia puiesteel üle kümne. Eriti ohtlik on Tallinna sõnul Toompea tänav, kus kasvavad pealinna vanimad, ligi 150aastased pärnad.

«19 puul on kuivanud oksad, üheksa puud on tunnistatud ohtlikuks,» lausus linnaaednik. «Osa puude ladvad ja oksad on täiesti tüükad, mis võivad iga päev ja iga hetk variseda.»

Tallinna Kesklinna vanema asetäitja Kaia Sarnet lausus, et linnaosa on resistograafuuringutega tuttav ning nende põhjal võeti tänavu suvel maha ligi poolsada ohtlikku puud. Ta lisas, et pole nõus väitega, nagu poleks linnaosa ohtlike puudega tegelemisel piisavalt usin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing