Sirje Niitra • 23. september 2004 kell 7:52

Eesti Raudtee: Rongid sõidavad

Vaatamata hommikul alanud vedurimeeste streigile, teatas Eesti Raudtee, et rongid sõidavad ja kõik kaubad saavad veetud.

Eesti Raudtee infojuht Priit Koff ütles, et streikivate vedurijuhtide asemel on otsitud teised ja isegi osa juhtivtöötajaid, kel veduri juhtimise paberid, on täna sellesse ametisse asunud. Streik haarab Tartu ja Tapa piirkonda, Narva ja Valga on sellest puutumata, lisas ta. Ei kõik kaubad veetud saaks, on osa ronge suunatud Petserist Narva peale.

Eesti Raudtee viis eile kohtusse taotluse tunnistada vedurimeeste ametiühingu korraldatud tööseisak seadusevastaseks, kuna selle korraldamisel on rikutud protseduurireegleid. Millal kohus otsuse teeb, ei osanud Koff öelda.

Koffi sõnul ei saa streikiv vedurijuht kuidagi takistada rongi käimapanekut, sest seaduse järgi ei tohi ta takistada teistel tööd tegemast. Ka rööbastele maha istumine on seadusevastane, sest ohustab inimeste elu ja tervist.

Kell 12 tulevad vedurijuhid Eesti Raudtee peahoone ette piketeerima. Nad on lubanud jätkata streiki seni, kuni nõuded rahuldatakse.

Hetkel kuum